loader image

الیاف بامبو

الیاف بامبو خصوصیات بسیار شگرفی دارد که برای نساجی بسیار ایده آل می باشد، چیزی که برای بسیاری از مردم جالب است نرمی و سبکی خارق العاده پارچه بامبو می باشد که حسی شبیه ابریشم دارد، به همین دلیل هوا در آن جریان داشته و بسیار خنک می باشد. میزان جذب رطوبت آن نیز از بسیاری از پارچه های دیگر همانند پنبه و ویسکوز بیشتراست که باعث می شود تا پارچه های بامبو خاصیت آنتی استاتیک بیشتری نسبت به دیگر پارچه ها داشته باشند.

گیاه بامبو رشد بسیار سریعی دارد نیازمند استفاده از هیچگونه سم در زمان رشد نبوده و در شرایط مساعد رشد مطلوبی دارد. بامبو خواص آنتی باکتریال دارد که بعد از تبدیل به الیاف و پارچه این خواص به کلی از بین نمی روند بنابراین نیازی به استفاده از عامل آنتی باکتریال در پارچه وجود ندارد. از این رو، این الیاف از رشد عوامل بیماری زا جلوگیری میکند و بو های نامطبوع را از بین می برد.

الیاف بامبو لطافت و سفیدی مطلوب و مقاومت و دوام بالایی دارد. از این رو، کیفیت پارچه ای که از الیاف بامبو درست شده اند در بالاترین سطح قرار دارند.

پارچه بامبو از خمیر الیاف بامبو درست شده رطوبت را جذب میکند، بسیار لطیف است، کمتر چروک می شود، رنگ پذیری بسیار بالایی دارد به همین دلیل پس از رنگرزی رنگی بسیار زنده و شفاف خواهد داشت. در ضمن امکان ترکیب با دیگر الیاف را نیز دارد، به خصوص الیاف پنبه، حوله و تن پوش هایی که از این الیاف درست می شوند بسیار لطیف و شفاف می باشند.

این الیاف بسیار قوی بوده و طول عمر زیادی دارند همچنین به دلیل خواص ضد باکتری از ایجاد بو های نامطبوع جلوگیری میکنند. این نکته به ویژه در مورد حوله بسیار حائز اهمیت است چرا که حوله معمولا مرطوب بوده و مکان مناسبی برای رشد باکتری می باشد.

بامبو در واقع یک درخت نیست بلکه یک نوع گیاه چمنی محسوب می شود و رشد بسیار سریعی دارد به همین دلیل منابع بامبو به سرعت جایگزین شده و به طبیعت آسیب نمی رسد، برخلاف درخت که برای رشد به سالها زمان نیاز دارد و عدم جایگزینی سریع آن باعث آسیب های فراوانی به طبیعت خواهد شد.

برای درست کردن پارچه بامبو ابتدا گیاه بامبو به شکل خمیر درآمده و و سپس به میزانی زده میشود که به شکل الیاف نازک درآمده و سپس ریسیده می شود. قبل از ریسیدن الیاف بامبو ظاهری شبیه الیاف پنبه دارد، بسیار سبک و پفکی می باشد و رنگی تقریبا شیری دارد، البته بعضی از کارخانه ها توسط مراحل سفید کننده رنگ الیاف را به سفید تغییر می دهند اما بعضی دیگر ترجیح می دهند از این الیاف به حالت کاملا ارگانیک و طبیعی استفاده کرده و تغییری در رنگ آن ایجاد نکنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *